Adana’nın Karataş ilçesiyle özdeşleşmiş yöresel lezzetlerden olan ‘Karataş Kıddesi’ coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.
Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Karataş kıddesinin buğday unu, maya, ayçiçek yağı, margarin, susam, çörek otu, tarçın, karanfil, muskat, tuz ve su katılarak yoğrulan hamurdan yapıldığını söyledi.
UZUN SÜRE TAZELİĞİNİ KORUYOR
Topuz, kendine özgü içeriği ve uzun süre tazeliğini korumasıyla önemli ayırt edici özelliklere sahip olan ürünün günlük olarak sıkça tüketilmesinin yanı sıra yörede özellikle kıştan bahara geçilen dönemde çeşitli özel günler ve organizasyonlarda ikram edildiğini belirtti.
MAGAZİN
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024FOTO GALERİ
27 Temmuz 2024FOTO GALERİ
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024EKONOMİ
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.