‘
Mersin’in yöresel lezzetlerinden biri olan Tarsus’a özgü fındık lahmacun, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alan bir üründür. Tadı ve kokusu bambaşka olan Tarsus lahmacunu, bilinen lahmacunlardan farklı olarak minik minik açılır ve hamurunda maya vardır. Mayalı olması nedeniyle de daha yumuşak olan fındık lahmacunu yemeye başlayan elinden bırakamıyor ve kaç tane yediğini sayamıyor.
Fındık lahmacunun özelliği hamurun üstüne konulan malzemenin üstüne kaşar peyniri serilmesidir. Birçok yerde kebapların yanında fındık lahmacun getirilse de asıl Tarsus lahmacununun tadı Mersin de alınır. Mersin’e yolunuz düşerse ustasının elinden Tarsus lahmacunu yemeden ayrılmayın. Mide ile sorunuzun yoksa da mutlaka acılı olanını deneyin.
MAGAZİN
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024FOTO GALERİ
27 Temmuz 2024FOTO GALERİ
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024EKONOMİ
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.