Baharatlar, otlar ve renkli sunumlarla, Lübnan mutfağı geleneksel ve modern karışımı yemeklerden oluşur. Özellikle Ege, Akdeniz ve Arap mutfağının esintilerine rastlanabilir. Yoğurt, sarımsak, nar ekşisi, nohut ve bulgur en çok kullanılan malzemelerdir. Mezeleriyle adından sıkça söz ettiren Lübnan mutfağında, humus, falafel, mütebbel, pita ekmeği, kızartılmış kıbbe, tabbule, buğday tatlısı gibi lezzetler ön plandadır. Tatlılar, genellikle kahvaltı veya öğleden sonra tüketilir. Tatlının yanında mutlaka kakuleli mırra kahvesi ikram edilir.
MAGAZİN
20 Mayıs 2024MAGAZİN
20 Mayıs 2024FOTO GALERİ
20 Mayıs 2024FOTO GALERİ
20 Mayıs 2024MAGAZİN
20 Mayıs 2024EKONOMİ
20 Mayıs 2024MAGAZİN
20 Mayıs 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.