Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit, yıllardır yapılan oldukça geleneksel bir yemektir. Özellikle de çocukların ilk dişi çıktığında yapılarak gelen misafirlere ve komşulara dağıtılır. Bu açıdan mutfak kültürü yönünden de önemlidir. Farklı yörelerde diş buğdayı olarak anılan yemek Isparta’da Dirgit olarak adlandırılır.
Buğday, fasulye, nohut gibi malzemelerle yapılan yemek besleyici özelliğiyle de dikkat çekiyor. Isparta mutfağının temel taşlarından birini oluşturan yemek kış aylarında akşam yemeklerinin baş tacıdır. Yapımı kolay olan bu yemek, üzerine şeker ve tuz eklenerek tüketiliyor. Görünüş olarak aşureyi andırsa da lezzeti oldukça farklıdır. Ama aşure gibi tatlı olarak tüketmek isteyenler içerisine kuru yemiş de ekleyebilirler.
MAGAZİN
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024FOTO GALERİ
27 Temmuz 2024FOTO GALERİ
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024EKONOMİ
27 Temmuz 2024MAGAZİN
27 Temmuz 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.