DOLAR 32,2037 -0.01%
EURO 35,0365 0.04%
ALTIN 2.510,780,42
BITCOIN 21952702,25%
Antalya
24°

HAFİF YAĞMUR

20:27

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit,

Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit,

ABONE OL
2 Aralık 2022 09:54
Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit,
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit, yıllardır yapılan oldukça geleneksel bir yemektir. Özellikle de çocukların ilk dişi çıktığında yapılarak gelen misafirlere ve komşulara dağıtılır. Bu açıdan mutfak kültürü yönünden de önemlidir. Farklı yörelerde diş buğdayı olarak anılan yemek Isparta’da Dirgit olarak adlandırılır.

Buğday, fasulye, nohut gibi malzemelerle yapılan yemek besleyici özelliğiyle de dikkat çekiyor. Isparta mutfağının temel taşlarından birini oluşturan yemek kış aylarında akşam yemeklerinin baş tacıdır. Yapımı kolay olan bu yemek, üzerine şeker ve tuz eklenerek tüketiliyor. Görünüş olarak aşureyi andırsa da lezzeti oldukça farklıdır. Ama aşure gibi tatlı olarak tüketmek isteyenler içerisine kuru yemiş de ekleyebilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r